Bálint Galéria Kávézó

(4.0) - 2 értékelés
Cím:
1026 Budapest, Házmán utca 5.
Telefonszám:
+36-20-3399012
Kategória:
Kávézó

További információk

Pasaréten, a Budagyöngye mögött, családias környezetben megtalálja a nyugalmat, kultúrált szórakozást egy alkalomhoz illő ital mellett.

Bálint Galéria Kávézó (kuckó) nívós társasággal, kedves, kellemes emberekkel, kiállításokkal és persze a kedvenc csaposunkkal! : )
Első értékelő
Fizetési módok: Készpénz
Elfogad bankkártyát? Nem
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
2 korábbi értékelés - Bálint Galéria Kávézó
Márkos B. Márkos B.
30 értékelés
1 követő
7 plecsni
32 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 19:46

Első alkalommal talán el is megy mellette az ember. Csak a kertből kihallatszó beszélgetés lehet feltűnő. A kerítés mögött, kék székek és asztalok, rajtuk mécses, beljebb egy filagória áll. A fák között szobrok bújnak meg. A kerthelység varázsa éppen ez a rejtett csendesség, otthonosság. A kávézóba egy lépcsőn jutunk le. A családias hangulatú helység falain festmények, a polcokon régi tárgyak és népművészeti remekek. A tulajdonos, Bálint, minden darabot külön ismer, és ha megkérdezzük, szívesen mesél is róluk. Ez az a hely, ahová már második alkalommal visszatérve törzsvendégnek érezhetjük magunkat. És mindezt rendkívül baráti áron.

Leende Leende
30 értékelés
0 követő
8 plecsni
28 hasznos vélemény
2012. 11. 19. 07:35

Bálint galéria, kávézó a Budagyöngye mögött található, leginkább a környékbelieket kiszolgáló vendéglátó egység. Jó, mert kerthelységgel rendelkezik, ami nem túl nagy és dús növényzet öleli körbe, ezzel segítve elszakadni az utca zajától. Elidőzve itt egy kicsit, az embernek olyan érzése támad, mintha egy picit a sajátja lenne. A kerti bútorok, a magánházba vezető széles, régi polgári lépcső mind hozzájárul, hogy ezt megéljük. Lépcsőn lefele jutunk be a kávézóba, ahol a meleg faburkolatok, kényelmes bőr ülőalkalmatosság, több személyre szabva, fogad minket. Akárhányszor megfordultam itt mindig kedves fogadtatásban volt részem, jókat és kifejezetten közvetlen hangnemben sikerült beszélgetnem a pultossal, aki a tulajdonos is egyben. Egy alkalommal csatorna gondjaik voltak, amit a női WC-ben lehetett érzékelni, a tulaj olyan kulturált lazasággal oldotta a kellemetlenséget, terelte a poén szintjére a gondot, ami igazán ritka és elvárandó lenne egy vendéglátóstól. Érdemes rákérdezni a mellékhelységben lévő mozaikok történetére is, amit én nem osztok meg. Legyen a hely titka. Az árak rendben vannak, nem találtam bennük semmi kirívót. Amikor arra járok és lehetőségem nyílik, beugrok hozzájuk egy kávéra.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés