Balettcipő

(4.0) - 2 értékelés
Cím:
1065 Budapest, Hajós utca 14.
Telefonszám:
+36-1-2693114
Kategória:
Francia étterem, Mediterrán étterem

További információk

A patinás név nagy múltú helyet takar. Történetünk kezdete egészen a múlt század derekáig, 1948-ig nyúlik vissza, amikor egy gazdag kereskedő felesége számára megvásárolta a Hajós utca és az Ó utca sarkán található kis üzlethelyiséget. Az asszony előzőleg balerina volt, a hely neve nem is volt sokáig kérdéses: hamarosan az egész város "Balettcipőként" emlegette a kedves kis presszót az Opera tőszomszédságában. A Balettcipő hamarosan a pesti művésztársadalom törzshelyévé, találkozóhelyévé vált, és az is maradt egészen a nyolcvanas évek végéig.

Ezután bő évtizedes pihenőidő következett, amelynek végén, 2002-ben újra megnyitottuk a helyet, immár az új évezred követelményeinek megfelelően. Kicsit kávéház, kicsit presszó, kicsit mediterrán, kicsit franciás. Télen meghitt, zsibongó menedék, tavasszal és nyáron kiülős, teraszos kocsma-vendéglő. (Azok a Hajós utcai nyáréjszakák!)

Mi, akik csináljuk, nagyon szeretjük a Balettcipőt. Jó ételeket főzünk, a pár falatos harapnivalóktól a komolyabb meleg fogásokig, köztük olyan mediterrán finomságokat, melyeket Magyarországon itt lehetett megkóstolni először. A sört frissen csapoljuk, a borokat a legjobb helyekről szerezzük be, és a kávénk minőségére is nagyon kényesek vagyunk. Reggel tíztől éjfélig várjuk, hogy betérjen hozzánk, és eldöntse, a Balettcipő lesz-e a törzshelye.
Első értékelő
Megnyitás
2002
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
2 korábbi értékelés - Balettcipő
nagytimi nagytimi
19 értékelés
0 követő
3 plecsni
12 hasznos vélemény
2014. 03. 01. 22:29

Pár hónapja járunk itt,a választék a főételekből nem nagy,de finomat kaptunk,az adag viszont nem a legnagyobb.Habár délután voltunk óriási zaj volt,a pincér sem volt elég,viszonylag sokat kellett várni.
Jót ettünk,de nem nagyon vágyunk vissza.

Dargó Sándor Dargó Sándor
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
0 hasznos vélemény
2013. 05. 15. 07:40

Finomak a borok, de ami mindent üt az a marhahúsos, jalapenos quesadilla. Nagyon csípős, isteni!

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
176 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés