Azték Choxolat!

(4.5) - 3 értékelés
Cím:
1052 Budapest, Semmelweis utca 19.
Telefonszám:
+36-1-2667113
Kategória:
Kávézó

További információk

Fenséges csokik és kávék Budapest szívében.

Apró ékszerdoboz, mely igaz kincseket rejt. Valódi forró csokoládé, friss bonbonok, izgalmas kávékülönlegességek, sütialapanyagok. Fáradj beljebb és járj a titkok végére!

Ajándékvásárlásra lehetőséget biztosítanak utalványok, bögrék és szelektált csokoládék széles választékával.
Első értékelő
Megnyitás
2002. 12. 05.
Fizetési módok: Készpénz, MasterCard, Visa
Elfogad bankkártyát? Igen
Kutyabarát hely? Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
3 korábbi értékelés - Azték Choxolat!
Piroseper Piroseper
20 értékelés
1 követő
6 plecsni
14 hasznos vélemény
2012. 11. 26. 10:59

Az aprócska, elrejtett kávézó a Deák tér és az Astoria közé esik. Csendes hely, a régi bérház udvara remekül elszigeteli Károly körút zajától. Az Azték Choxolat különlegessége, hogy igazi étcsokoládéból főzött forrócsokihoz lehet jutni, különleges ízesítésekkel – nem tudok leszokni a marcipánosról, de a kardamomos például nem tudott megnyerni magának –, illetve szezonális ajánlatokkal. Kézzel készített bonbonokhoz kimérve lehet hozzájutni, akár díszcsomagolással; személyes kedvencem a csokoládéval bevont kávészem. Mivel a hely tényleg nagyon apró (a belső rész gyakorlatilag két asztalból és néhány párnázott padból áll), télen érdemes arra számítani, hogy nem lesz ülőhely amikor betérünk ide. Abszolút kedvenc hely!

mokushle mokushle
42 értékelés
0 követő
8 plecsni
31 hasznos vélemény
2012. 11. 08. 11:47

Az Azték az a hely, ahol mi nők feloldódhatunk egy hosszú nap után. Legyen szó csajos csevegésről vagy meghitt randiról, ez a biztos kiindulópont! A barátságos kis helyet és a piros ruhás, mindig mosolygós lányokat látva az embernek az az érzése, hogy egy párizsi csokoládéműhelybe tévedt be.
A különleges fűszerezésű csokoládék és kávék testet-lelket melengető hatása már az első kortynál érezhető. A kínálat mindig igazodik a szezonális igényekhez, alapanyagokhoz. Az egyetlen nehézséget az okozza, melyiket is válasszuk a sok csábító, illatos forró ital közül. Bárhogy is döntsünk, igazi sűrű csokoládét és keményre vert tejszínhabot kapunk.
Aztán ha kellőképpen átmelegedtünk, válogathatunk a sokféle formájú és pikáns ízesítésű kézműves bonbonok között, télen pedig szaloncukorra is leadhatjuk a rendelésünket. Az itt kapható minőségi alapanyagokból a honlapon közzétett receptek segítségével otthon is elkészíthetjük kedvenc desszertjeinket, melyek egy szép aztékos dobozva csomagolva ajándéknak is kiválók.
A hely egyetlen hiányossága a pici tér. Igaz, hogy ez adja meg a báját, de éppen emiatt nem lehet hosszan elüldögélni, mert mindig újabb vendégek toppannak be.

D. Dóra D. Dóra
65 értékelés
3 követő
12 plecsni
60 hasznos vélemény
2012. 10. 09. 16:25

Aprócska hely az Azték, szinte észrevétlenül bújik meg egy belvárosi passzázsban, de mindig üldögél odabent egy-egy első randis párocska. A hely ugyanis meleg színeivel és ellenállhatatlan csokoládé illatával rendkívül meghitt, tehát ideális helyszíne egy romantikus estének. Erőteljes aromájú arabica kávékat, nyáron pedig gyakran hűsítő turmixokat is lehet kapni, leginkább mégis a különféle forró csokoládéi miatt szerethető. Az egészen natúr ízektől a meglepő fűszerezésekig mindent megtalálunk, alkalmanként nem csak koromsötét feketecsokiból, hanem fehérből is. És ha már adunk az élménynek, nos, itt kapható Budapest legfantasztikusabb tejszínhabja! A felszolgálólányok a hűtőből, tálban veszik elő a felvert habot és fakanállal porciózzák a poharakba – egyszerűen vétek kihagyni! Különleges csokoládébonbonok és –desszertek is kaphatók náluk; a hagyományos tojáslikőrös, mogyorós, nugátos típusokon túl tartanak olyan izgalmas darabokat is, mint a Vilmos körtés, pálinkás, liofilizált ibolyaszirmos vagy borókakrémes csokibonbonok.

Hasonló szolgáltatók a közelben