Auguszt Cukrászda

(5.0) - 5 értékelés
Cím:
1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16.
Telefonszám:
+36-1-3376379
Kategória:
Cukrászda, Fagyizó

További információk

A belvárosban, az Astoria közelében egy műemlékház udvarán, a Paloma üzletházban található a nyáron kellemes, csöndes terasszal működő, 30 férőhelyes szaloncukrászda, amely 1870 óta áll egy család kezében és ezzel a legrégebbi magyar cukrászat.

Tradicionális magyar sütemények, francia új különlegességek és házilag készülő, bio alapanyagok, saját gyümölcsösből feldolgozott lekvárok, fagylalt alapok jellemzik a helyet.
Első értékelő
Parkolás: Környéken
Akadálymentesített? Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
5 korábbi értékelés - Auguszt Cukrászda
Kacsa2 Kacsa2
12 értékelés
0 követő
3 plecsni
17 hasznos vélemény
2015. 02. 10. 12:23

Csodálatos, igazi békebeli, szinte (jó értelemben) elvarázsolt hangulat. A csodálatos finomságok, a berendezés, a kellemes kiszolgálás olyan hangulatot teremt, mintha mindig ide tartoztál volna. Még a bent lévő Vendégekkel is azonos hullámhosszra kerülünk, ami a mai, rohanó, rideg világban igazi különlegességnek számít. Az már csak hab a tortán, hogy telefonon is rendkívül kedvesek, segítőkészek - és még a lehetetlennek tűnő kéréseket is teljesítik. A cukrászdából feltöltődve, kiegyensúlyozottan - és persze jóllakottan - újjászületve térsz vissza a valóságba :)

Nagyváradi Szűcs Mihály Nagyváradi Szűcs Mihály
1 értékelés
0 követő
0 plecsni
0 hasznos vélemény
2015. 02. 05. 20:07

Magas minőségű cukrászati termékek, udvarias kiszolgálás és meghitt, kellemes hely. Mindenkinek ajánlom aki szeretne kikapcsolódni és elmenekülni a mindennapi forgatagból.-

Kakuk Éva Kakuk Éva
7 értékelés
0 követő
2 plecsni
4 hasznos vélemény
2015. 02. 04. 23:56

Már sok éve látogatom az Augusztot. Míg régen a belső udvarban helyezkedett el a békebeli hangulatot idéző cukrászda, mára már az utcafronton található.
Amit bárkinek, bármikor ajánlhatok, az a hagyományos, főzött krémmel készült krémes. Ha délelőtt megy az ember, akkor még lehet, hogy langyos a krém.
De ha valaki a sós ízre vágyik, neki ajánlom a libamájas szendvicset.
Nyáron megtalálható a kínálatban a török kávéból készült jegeskávé, és a különböző fagylaltok is.
Télen a változatos süteménykínálat teszi felejthetetlenné látogatásunkat.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Gábor7 Gábor7
32 értékelés
1 követő
8 plecsni
37 hasznos vélemény
2012. 11. 14. 11:44

Az Erzsébet hídon átkelve a Ferenciek tere után a Kossuth u 14-16 szám alatt szemet gyönyörködtető cukrászdába lépünk be. A pulton varázslatosan mosolygós külsejű, istenien elkészített és ízesített sütemények, torták, marcipánfigurák, bonbonok, sós ízű rolók láthatók. A berendezés előkelő. A hatalmas óriáscsillárt a fejünk fölött, a galériáról még jobban meg lehet szemlélni. A két oldalsó falon gyönyörű grafikák láthatóak. Leülünk. Eszünk és mosolyogva fogadjuk a kulináris élvezeteket. Az 5 generációt megért Auguszt cukrászda első üzletét 1870-ben nyitotta a fővárosban. A sütemények mennyei ízéről magad kell meggyőződj! El kell menj kipróbálni, megkóstolni. Mi kipróbáltunk és igen! Csoda hely ez. Biztos, hogy vissza fogsz járni. És bennünket sokszor ott fogsz találni.

szentkutianna szentkutianna
62 értékelés
8 követő
15 plecsni
92 hasznos vélemény
2012. 10. 17. 16:07

Egy esős, fakó reggelen az Astoria közelében lévő Belvárosi Auguszt cukrászdába látogattam el. Amikor beléptem, hirtelen a szürke reggel színes lett, csendes, barátságos, kellemes környezetbe jutottam a zajos Kossuth Lajos utcáról. Az Auguszt egyike Budapest híres, patinás cukrászdáinak. Az első üzletet 1870-ben alapította a jelenlegi séf, Arató-Auguszt Flóra üknagypapája. A Belvárosi Auguszt tradicionális hangulatot idéz, a falon Dürer metszetek láthatók, miközben a süteményeket kerek asztalkáknál tonett székeken kóstolgathatjuk. Kínálatukban krémesek, torták, mousse-ok, piték, macaronok, parfék, fagylaltok széles választékban megtalálhatók.
Természetesen én sem mehettem tovább kóstolás nélkül, hosszas válogatás után egy 70% csokoládétartalmú mousse mellett döntöttem, ami szinte ízbombaként olvadt szét a számban. Legszívesebben végigkóstoltam volna a teljes kínálatot, de megálljt parancsoltam vágyaimnak. Arra viszont ígéretet tettem a személyzetnek, hogy széles körben hírét viszem ennek a földi paradicsomnak.