Anno Mesebolt

(5.0) - 2 értékelés
Cím:
1013 Budapest, Krisztina tér 7.
Telefonszám:
+36-1-2250228
Kategória:
Könyvesbolt

További információk

Első értékelő
Fizetési módok: Készpénz
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
2 korábbi értékelés - Anno Mesebolt
fabiane fabiane
91 értékelés
10 követő
13 plecsni
86 hasznos vélemény
2012. 10. 08. 20:58

Ilyen hely nemcsak a mesében van

„Ilyen hely csak a mesében van. Aki nem hiszi, járjon utána!” – szólít meg a bolt köszöntője a weblapon. A valóságban is hasonló mesés fogadtatásban részesülünk. Már a bolt portálja is játékra, olvasásra csábítja a betérőt - még a böngészésben sem kell jártasnak lennünk, hogy odataláljunk. (A bolt házigazdája a gyerekek körében méltán népszerű Böngésző sorozatot is megjelentető Naphegy Kiadó.)
Jó a szavak közt megpihenni itt, ahová velünk jön a Horváth kert és a Tabán varázslata, de kinnt marad az autóbűz, az idegeskedésbe fulladt felnőttvilág. Akár egy családi meseolvasásra is be lehet ülni, de a gyerekek maguktól is elvarázsolódnak a játszósarokban, míg szüleik a könyvekből merítenek nyugodtságot a hazaúthoz.
A Mesebolt titka nemcsak az otthonos gyerekszobák esszenciáját árasztó faburkolatú, kedves dizájnú helyiségben rejlik, amelyben kirakott készségfejlesztő játékok és a meghitt könyvtárhangulat várja a családokat, de a foglalkozásokat vezetők és a mindig készséges alkalmazottak mosolygós hozzáállásban is.
Ha már Titeket is megérintett ez a varázs, akkor biztos vagyok benne, hogy a programokra is el fogtok jönni. Jelenleg sakkovi, kerekítő, zenezug és kézműves foglalkozást tartanak rendszeresen, amelyekre kedvezményes bérletet is lehet váltani. Ha követitek a bolt honlapjának (www.annokonyv.hu) híreit, akkor a többi eseményről is értesülni fogtok. Én most az Elek apó tiszteletére rendezett mesedélutánra indulok a gyerekeimmel, amelyen ELTE TOFK-os hallgatók fognak várni minket - égető szükség van a tanárokra, tanítókra, akik életben tartják a mesemondás hagyományát. (Tudtátok, hogy Boldizsár Ildikó vezetésével elindult hazánkban a meseterápiás gyógyítás?)
A bolt a kisgyermekkorból kinőtteket is várja, nekik az élő irodalom élményét kínálja. Gyakran látogatnak el ide gyerekkönyv alkotók (írók és illusztrátorok). A nyáron mesetábort is tartottak, ahol a résztvevők közös mesét készítettek, amelyből mindenkinek készült egy-egy emlékkönyv.
S ha már ittjár az ember, akkor a könyvek is előtérbe kerülnek. Helyben ajánlanak olvasnivalót, a portékába bele is lehet lapozni, s nem utolsósorban az itt vásárló úgy érezheti, hogy nem csupán a könyvvel lett gazdagabb, de egy élménnyel is. (A törzsvásárlók még kedvezményben is részesülnek…) De akinek messze esik ez a hely, az sem marad mese nélkül. Az interneten keresztül (www.annokonyv.hu/webaruhaz) is részesei lehetünk enneka szellemiségnek, hisz feliratkozhatunk arra a hírlevélre, amelyben tanácsokat, ötleteket kapunk a választáshoz, és játékot is rendelhetünk. A könyvkiadó égisze alatt indult a www.meseutca.hu is, amely a gyerekirodalomban való tájékozódást segíti a kritikák, beszámolók és interjúk segítségével. Fruzsina lányom volt az egyik nyertese a magazin ajánlóíró pályázatának, aminek nyereményeként bármilyen könyvet választhatott a webáruház kínálatából, amit természetesen az Anno Meseboltban vett át.
Megint a kedvenc könyvesboltunknál járunk, amiről csak most tudtam meg az alapítók leírását olvasva, hogy már száz évvel ezelőtt is könyvesbolt és papírkereskedés állt a helyén. Stark Ferenc még a krisztinavárosiak ük-generációját szolgálta ki itt anno, és ez az „anno” adta az ötletet a bolt nevéhez.
Úgy gondolom, hogy a gyerekek nemcsak anno játszottak kreatívan bábszínházzal, babaházzal és építőjátékokkal, hanem még ma is népszerűek ezek a körükben, s a játék mellett a mese sem idegen tőlük. Az Anno és a hasonló profilú, kiadók üzemeltette boltok (Pozsonyi Pagony, Kétegér) nagyban hozzásegítik őket ahhoz, hogy újra olvasó nemzedékről beszélhessünk.
Mert jó a szavak között megpihenni. Otthonosan érezzük magunkat itt – gyerekek, felnőttek közösen – kicsit át is költöztünk ide. Lányom már a születésnapját is itt szeretné megtartani legközelebb!

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
176 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés