Angelika Kávéház

(3.5) - 6 értékelés
Cím:
1065 Budapest, Batthyány tér 7.
Telefonszám:
+36-1-2251653
Kategória:
Étterem

További információk

Szezonális nyitva tartás: április - október: O9:00 - 24:00, november - március: 09:00 - 23:00

Az Angelika Kávéház Budán a Batthyány téren található több, mint 350 éves, felújított műemlék épület alagsorában áll. Nemzetközi és tradicionális magyar ételeivel, házi készítésű süteményeivel az Angelika több egy egyszerű kávézónál.

A tavasz eljövetelével megnyílik az Angelika terasza is, ahol egyszerre akár 200 vendég is élvezheti a kávéházból elénk táruló csodás panorámát (a terasz a Dunára néz). Nyáron érdemes a vacsoránkat is a teraszon elfogyasztani, a Parlamentet ugyanis ekkor már kivilágítva csodálhatjuk. A belső tér 150 főt tud befogadni.

Az étlapon szereplő ételeken kívül lehetőségünk van minden nap 12-15 óráig a gazdaságos napi menüt választani (ezt a facebook oldalukon naponta közzé is teszik).

Egyszerűen megközelíthető 19-es villamossal és M2 metróval.
Első értékelő
Fizetési módok: Amex, Készpénz, MasterCard, Visa
Parkolás: Utcán, pénzért
Elfogad bankkártyát? Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
6 korábbi értékelés - Angelika Kávéház
F. Andrea F. Andrea
168 értékelés
9 követő
18 plecsni
216 hasznos vélemény
2013. 04. 28. 23:42

Az Angelika is a régi fényéből él, na meg a duna-parti panorámából. Jó helyen van, de mint cukrászda semmi különös. Természetesen mindig sok a vendég, elég drága is, de már nem az igazi. Sokan nosztalgiából, a külföldiek pedig a várból lefelé tévednek be. Szerencsére találnak helyet is és csak remélni tudom, hogy nem csalódnak nagyot.

Ági25 Ági25
30 értékelés
1 követő
8 plecsni
17 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 18:11

Ez az elegáns, mégis otthonos étterem Budán található, a Batthyány térnél a Szent Anna templom mellett, melynek terasz része a Dunára néz. Nemzetközi étterem és kávéház, mely a turisták közkedvelt helye, hiszen itt megkóstolhatják az igazi magyaros ízeket, de képet kaphatnak a magyaros hangulatból és kultúrából is. Mindössze egyszeri látogatásom alkalmával olyan ízekben gazdag fagylalt kelyhet kaptam, mely teljesen felülmúlta várakozásaimat és örömmel fogyasztottam el e ízkavalkádot, mely a mediterrán hangulatot hozta el magával. A desszertek házi készítésűek, a reggeli is házi, valamint kávékülönlegességek is várják az odalátogatókat. A pincérek figyelmesek, a vendég javát nézik. Befogadóképessége igen nagy, akár 350 főt is vendégül lát az Angelika.

Litz Litz
35 értékelés
0 követő
7 plecsni
20 hasznos vélemény
2012. 11. 17. 21:07

Az Angelika kávézó az a típusú hely ahol dolgozhatnak akár a világ legidegesítőbb pincérei lehet meglepően drága, de mindig tele lesz. Gyakorlatilag a templomkertben található és a Dunára panorámás azon belül is a Parlamentre. Tényleg a város egyik legszebb elhelyezkedésű kávézója, de sajnos valamiért mégsem az igazi. Nagyon-nagyon sokszor járok és jártam régebben is erre, de egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy igazán megkedveljem. Persze beültem számtalanszor, mert adja magát, meg tényleg kihagyhatatlan, különösen a tavasz első napjaiban. De valahogy nem tudtam igazán megkedvelni. A pincérek a legjobb esetben is fapofák és sajnos a szocializmusban megszokott stílust gyakorolják még most is. Sajnos még drága is. Egyszer azért el kell ide jönni, mert a helyszín utolérhetetlen.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
szilva szilva
10 értékelés
2 követő
5 plecsni
8 hasznos vélemény
2012. 10. 22. 10:01

Erre a helyre már tiniként is jártam, de ha elmegyek előtte biztosan leülök egy finom, gőzőlgő kávéra. A budaiak közkedvelt törzshelye! Arculata sokat változott, kívűl-belül megújjúlt.Ma már melegétel és pálinka specialitások is kaphatóak. Áraik magasak de minőség és látvány, a Duna, a nyüzsgő életkép feledteti ezt velünk. Ideális hely ha elmélkedni akarunk,hiszen órákat lehet itt eltölteni a forgatagot és Dunai hajókat bámulva! A pincérek mindig segítőkészek voltak, eddig nem volt rossz tapasztalatom velük kapcsolatban.

Statler Statler
32 értékelés
1 követő
11 plecsni
41 hasznos vélemény
2012. 05. 24. 11:43

Az elhelyezkedése kiváló, mind tömegközlekedéssel, mind autóval könyen elérhető. A standard italok rendben vannak, fagyizni a Dunát bámulva pedig megfizethetetlen élmény.
Lehetne öt csillag, de ehhez a pincéreken lobotómiát kéne elvégezni. Úgy tűnik, hogy számukra a vendég csak macera forrása. Remélem, hogy hamar megoldják ezt. Addig hármas....

F35. Antal F35. Antal
5 értékelés
0 követő
7 plecsni
8 hasznos vélemény
2011. 09. 12. 09:03

Jó helyen van, különösen jó időben nagyon jól lehet a teraszon tölteni az időt. Aki autóval jön, annak a tartalmas limonádéjukat ajánlom, ami inkább egy nagy alkoholmentes koktél.
A múltkor egy rettenetesen csinos pincérlány szolgált (vagy inkább próbált kiszolgálni) bennünket. Amíg nem kellett megszólalni, addig minden rendben volt, de utána. A kérdésekre nem tudott válaszolni, enni is szerettünk volna, de nem tudott semmire sem rábeszélni, így szégyenszemre otthon vacsoráztam. Máskor ennél jobbabn muzsikálnak. Aznap nem kaptak borravalót.