Alexandra Párizsi Nagyáruház - Bookcafé

(5.0) - 14 értékelés
Cím:
1061 Budapest, Andrássy út 39.
Telefonszám:
+36-1-4848000
Kategória:
Könyvesbolt

További információk

-Könyv
-CD, DVD
-Antikvárium
-Internet
-Kávézó
-Bor
-Online átvétel
Első értékelő
Fizetési módok: Készpénz
Brand: Alexandra
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
14 korábbi értékelés - Alexandra Párizsi Nagyáruház - Bookcafé
Kata7555 Kata7555
102 értékelés
14 követő
18 plecsni
121 hasznos vélemény
2013. 09. 29. 22:57

Az olvasás számomra egyre fontosabb. Gyermekkoromban még nyűgnek éreztem, aztán tinikoromban ez az érzés megváltozott amikor egy számomra megfelelő, sőt olyan könyvet vettem a kezemben, amely olvastatta magát.
Az emberek mindig arra hivatkoznak, hogy nincs idejük semmire, állandóan rohannak. Mégis úgy gondolom, hogy egy jó könyv olvasását bárhol, bármikor elkezdhetjük. Az utóbbi időben egyre több könyv érdekel, ezért mindenhova bemegyek, ahova lehetőségem van.
Az Alexandra Párizsi Nagyáruházába már többször be akartam menni, de nem esik útba, ezért mindig csak halogattam. De múlt vasárnap sikeresen betértem ide. Az egész olyan volt, mint mikor a gyerekek beszabadulnak egy édességboltba. Kapkodtam a fejemet, azt se tudtam, hogy merre menjek, merre induljak. A sok könyv lenyűgözött, hatalmába kerített, aztán észrevettem, hogy akciók is vannak, nem tértem magamhoz. Bevallom nem igazán tudom, hogy hány vásárló tért be, nem tudom, hogy hány eladó próbált a vásárlók kedvére tenni, segíteni nekik. Elvesztettem a valósággal a kapcsolatot. A párom le is ült egy kellemes kis sarokban, mert tudta (látta), hogy innen nem fogunk egyhamar elmenni.
Mivel nem ide készültünk eredetileg és tényleg csak betértünk, így hát az akciós részleget (amely igazán nagy teret ölelt fel) átfutottam, mely így is elég sokáig tartott, majd megígértem magamnak, hogy hamarosan nyugodt körülmények között visszalátogatok és órákat fogok a könyvek tanulmányozásával tölteni.

Gemelos Gemelos
593 értékelés
4 követő
26 plecsni
190 hasznos vélemény
2013. 06. 28. 07:32

Óriási áruház, nekem elég sok idő kell, hogy igazán élvezhessem, hiszen mindent szeretnék látni, élvezni, külön tetszik az olvasósarok, ahol megnézhetjük a nekünk tetsző könyveket. Ha elfáradunk, a kávézóban felfrissülhetünk.
A kiszolgálás az könyvesház láncnál megszokott, előzékeny és udvarias.

LD714 LD714
38 értékelés
0 követő
9 plecsni
28 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 14:40

valószínűleg kevés könyvesbolt működik ennél patinásabb helyszínen. A nagyáruház méreteivel arányosan az Alexanra alapterülete is hatalmas, több órába is beletelne, ha minden könyvet végig akarnánk nézni, akár csak rápillantás szintjén. A kiszolgálás nagyon szívélyes, már rögtön a bejáratnál érdeklődnek, mit szeretnénk, és rögtön tovább is irányítanak a kívánt részhez. Ha ajándékba szánjuk, a csomagolásban is segítenek, illetve üdvözlőlapok is kaphatóak. Van külön olvasósarok is, ahol kedvünkre belelapozhatunk a számunkra szimpatikus könyvbe, és akkor sem néznek ránk rossz szemmel, ha végül vásárlás nélkül távozunk.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
bszabo bszabo
39 értékelés
0 követő
7 plecsni
45 hasznos vélemény
2012. 11. 27. 14:29

Elegancia és kultúra egy hatalmas teremben. Sokat látott épületről van szó, mely idén márciusban ünnepelte 101. születésnapját. Az egyik legszebben díszített kávézó a városban, a terem plafonján egy hatalmas festmény tátong, szinte beleszédül az, aki minden részletét látni akarja. Mivel a terem óriási alapterületű, ezért teltház esetén kissé zajos. Bár elképzelem, ahogy ezek a falak több, mint száz évvel ezelőtt is ezt a morajt hallgatták. Barátok, cimborák, üzlettársak beszélgetését. Az egész épületnek megvan ez a régies szelleme. És a tökéletes hangulatról a csendes bárzene, egy régi zongora és egy ügyes zongorista gondoskodik.

HÁdám HÁdám
31 értékelés
0 követő
10 plecsni
16 hasznos vélemény
2012. 11. 26. 22:39

Az Andrássy úton álló régi Párizsi Nagyáruház szecessziós-neoreneszánsz épülete a könyvek, cdk, magazinok, kiadványok csodalátos birodalma. Minden meglelhető, kis verseskötetek, nagyregények, külföldi szerzők és idegen nyelvű könyvek, hangoskönyvek, halkan is varázst mesélő komolyzenék. Kötelező olvasmányok és bestsellerek. A belső tér kialakítása megemeli a könyvesboltok amúgy is kissé emelkedett szellemét, de hála a kedves eladóknak nem veszünk el a térben. Külön rész van a képregényeknek, amiért igazán hálás vagyok, lélegzetelállítóan flesses dolgokat lehet találni ott.

bszabo bszabo
39 értékelés
0 követő
7 plecsni
45 hasznos vélemény
2012. 11. 26. 14:18

A könyvmolyok úgy gyűlnek ehhez a könyvesbolthoz, mint lepkék a lámpafényhez. Nem csoda, hiszen a Párizsi Nagyáruházban található a város egyik legnagyobb Alexandra áruháza. Könyvek ameddig csak a szem ellát, három emeletnyi olvasnivaló. Az eladók nagyon kedvesek, minden mozdulatunkat lesik, ha szükségünk van rá, de emellett nyugodtan tudunk tallózni a sorok és polcok között, miközben nem zavar bennünket senki a válogatásban. Ha egy kicsit elfáradunk, akkor a kényelemről, nagy műbőr ülőkék gondoskodnak. Érdemes egy fél napot szánni a Párizsi Nagyáruháznak, mert ha egyszer ide beszabadulunk, akkor bizony nehéz lesz elszakadni a lapok mellől.

RolandK RolandK
31 értékelés
4 követő
8 plecsni
30 hasznos vélemény
2012. 11. 23. 10:50

Az Andrássy úti Alexandra az élő példa arra, hogy sokkal ésszerűbb felújítani Budapest legendás pontjait, mint lerombolni azokat és építeni valami újat helyettük. Bár azt nem tudom, hogy megéri-e egy ekkora beltérrel bíró boltot fenntartani, de az biztos, hogy magyarok és külföldiek egyaránt a csodájára járnak a Lotz-teremnek, ahol kiváló kávézóval várnak, kedves a kiszolgálás és mindenről süt a magas minőség vágya. Aki meg akarja tapasztalni a századelő világát, a klasszikus Budapestet, az jobb, ha a könyvek bújása helyett szán egy délutánt erre a kis ékszerdobozra. Könyvesboltként pedig természetesen hatalmas a választék.

bmarci bmarci
32 értékelés
0 követő
8 plecsni
23 hasznos vélemény
2012. 11. 19. 01:18

Az elmúlt években ismerős jelenség, hogy a különböző könyvkereskedések nagyobb áruházaikban kávézót nyitnak, így a betérő vendégek nem csak vásárolhatják a könyveket, de bele is olvashatnak, vagy nyugodt, klasszikus hangulatban, egy jó fekete mellett, az irodalom kézzel tapintható közelségében lapozhatják át a napi újságokat.
Nincs ezzel másképp az Alexandra sem, a Párizsi Nagyáruházban berendezett kávéház pedig maga a századelő csodája. A több mint százéves épület, amely korábban divatházként üzemelt, alsó szintjén található a hatalmas könyvesbolt, a felső szintre érve, az úgynevezett Lotz-teremben pedig fantasztikus kávézó üzemel. A terem megőrizte eredeti állapotát, a falakon klasszikus hangulatú tapéták, a mennyezetről hatalmas csillárok lógnak, mindenhol tükrök és aranyozott díszítések. Az asztalok között pincérek sürögnek, a menü választékos, elegáns, kávénk vagy más italunk mellé kérhetünk süteményt is. Az egyetlen olyan klasszikus kávéház, ami pénztárcánk gyomrát sem fekszi meg, bátran ajánlom bárkinek. Ráadásul közel sem lehúzós a hely: első ottjártamkor ír kávét rendeltem, a whiskey pedig legnagyobb meglepetésemre ingyen járt mellé. Egy értékes darab, a boldog békeidők Pestjéből!

Eszter Eszter
30 értékelés
1 követő
10 plecsni
38 hasznos vélemény
2012. 11. 17. 19:35

Az üzleteiről híres Andrássy út egyik legkiemelkedőbb helye a Párizsi Nagyáruház. Már kívülről is szemetgyönyörködtető látványt nyújt, hát még belülről. AZ épület nagy részét egy Alexandra könyvesbolt foglalja el. Ameddig a szem ellát jól értelmezhető rendszerben könyvek sorakoznak a polcokon. A minőségi borok kedvelői sem fognak csalódni, ha ellátogatnak a Nagyáruházba. Szerintem ez a leghangulatosabb Alexandra bolt Budapesten. Az emeleten találhatjuk a mesés Lotz-termet, ahol egy kávéház üzemel. Vásárolgatás után vagy akár közben is érdemes beülni ide és gyönyörködni a fenséges épületbelsőben. Aranyozott díszek, freskók, hatalmas tükrök társaságában, elit körülmények között fogyaszthatjuk el kávénkat.

Judyka Judyka
32 értékelés
0 követő
7 plecsni
28 hasznos vélemény
2012. 11. 17. 18:32

Vásárolgatás alatt, után érdemes benézni ide nem csak könyv áruház, de egy kedves kis presszó is működik az emeleten nagyon kellemes az egész hely. Impozáns épület, és ha belépsz egy könyv paradicsom, én itt mindig megszoktam, találni azt a könyvet, amit éppen keresek az eladók nagyon kedvesek és mindig segítőkészek az elveszett vásárlókkal. Nem csak a szokásos könyveket tudod itt megvásárolni, de egy - egy ritkaságra is rábukkanhatsz, ha figyelmes vagy. Az emeleten pár lépcsővel lejjebb, mint ahol a kávézó van. Van egy DVD cd sarok ahol megtalálhatod kedvenc filmjeidet fillérekért. továbbá ahogy belépsz az épületbe jobbra van egy boros sor ahol megvásárolhatod a könyvedhez illő nedűt és este olvasás alatt el is fogyaszthatod. Én mindenkinek csak ajánlani tudom.

csutka csutka
38 értékelés
1 követő
9 plecsni
19 hasznos vélemény
2012. 10. 24. 16:09

4. Párizsi nagyáruház „babaterem”: teljesen véletlenül bukkantam rá erre a nagyon kedves helyre, ami a Párizsi Nagyáruházban található Alexandra könyváruház alsó szintjén található. A nemrégiben kialakított pici babák számára is megfelelő kis játszórész helyet és teret ad a piciknek a felfedezésre, játékra, amíg az szülök (általában anyukák) kiválasztanak egy-egy zsákmányt a könyváruház hatalmas kínálatából. Az eladó még akkor is kedvesen mosolyognak, ha a baba sokadjára felborít egy-egy könyvet vagy szanaszét szórja a játékokat. Téli csatangoláshoz kitűnő. Köszönjük Matyi Dezső.

Csodabogi Csodabogi
180 értékelés
9 követő
21 plecsni
205 hasznos vélemény
2012. 10. 21. 22:24

Ide mindig akkor megyek, ha egy kis bécsi feelingre vágyom. Kezdődik egy kis borajánlattal, aztán egy kis könyvesház és a végén egy komoly bécsi kávéházi idill. Eleganciájában egyedülálló szerintem. Nagyon igényes és egyedülálló. Szerintem igazi turista látványosságnak is beérne. Megmondom őszintén én a kávéházért vagyok oda, de nem lehet a könyveket sem kihagyni. Ügyesen alakította ki a marketing szakértő. Mire a kávéhoz és az isteni almás pitéhez jutsz, addig biztos akad a kezedben egy könyv is, amit a végén megveszel. :) A kávéház egy igazi arisztokrata bécsi hangulatú kávézó. Nem lehet kihagyni. Néha zongorista is van, ami még emeli a hangulatot. Egy kulináris élmény, némi eleganciával megspékelve. Nagyon tetszik, hogy a könyvesházban a gyerekeknek külön kialakított gyermek sarok van. Ide szívesen ülnék be, ha gyerek lennék és addig hisztiznék, amíg anyu nem mesélne nekem. Na, hát ez egy ilyen könyvesház, sütivel és egy kis bécsi kávéval.

M. Patrick M. Patrick
49 értékelés
1 követő
8 plecsni
66 hasznos vélemény
2012. 10. 18. 15:54

A Párizsi nagyáruház jelenleg az egyik legérdekesebb hely Budapesten, ahol valaha jártam. Ha jól tudom régen divatcsarnok néven üzemelt és több mint száz éves múltja van az épületnek, amelyet pár éve hoztak mostani állapotába. Én teljesen meglepődtem, mikor egy ismerősöm először elvitt ide. Kávézni indultunk az Andrássy úton és végül itt kötöttünk ki. Mikor beléptünk, egy több emeletes, óriási könyvesbolt komplexum tárult a szemem elé, és ezután az első emeleten léptünk be a Lotz terembe, ami kávézóként funkcionál. Hihetetlen gyönyörű teremről van szó, talán mondhatni az egyik legnagyobb élményt nyújtó hely, ahol az ember elfogyaszthat egy kávét. Óriási freskók és csillárok a mennyezeten, nagyon impozáns. Nincs ember, akinek nem tanácsolnám, hogy legalább egyszer látogasson el. Az árak nem vészesek, azonban nem tudom, hogy a terem mérete miatt vagy sem, de sajnos eltart egy darabig, hogy észrevegyék az embert.

Timmi Timmi
121 értékelés
9 követő
15 plecsni
135 hasznos vélemény
2012. 10. 14. 18:35

Nemrég jártam először a Párizsi Nagyáruház Alexandrájában, akkor is célirányosan a kávézója iránt érdeklődtünk. Olyan cukrászdát kerestünk, ami este is nyitva tart, és ekkor sétáltunk el az Alexandra mellett. Mivel a Nyugati Alexandra kávézóját már ismerem, tudtam, hogy finom sütemények is szerepelnek étlapjukon. Ha a Párizsi kávézójában először jársz, lehet, hogy nem tudod levenni a szemed a mennyezetről, igencsak esztétikus a díszítése. Profi kiszolgálás, finom italok és sütemények egy abszolút igényes, csodálatos közegű kávézóban. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek.
A könyveket csak részlegesen nézegettük meg, éppen átpakolás volt, és persze a szokásos szeptemberi akciójuk, minek keretén belül nagyon kedvező áron juthatunk hozzá az egyébként nem mindig olcsó könyvekhez.