Alexandra Könyvesház

(4.5) - 26 értékelés
Cím:
1055 Budapest, Nyugati tér 7.
Telefonszám:
+36-1-4287070
Kategória:
Könyvesbolt

További információk

-Könyv
-CD, DVD
-Internet
-Kávézó
-Bor
Első értékelő
Fizetési módok: Készpénz
Brand: Alexandra
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
26 korábbi értékelés - Alexandra Könyvesház
Iván Kertész Kati Kertész Iván Kertész Kati Kertész
17 értékelés
0 követő
3 plecsni
7 hasznos vélemény
2013. 11. 16. 16:50

Hatalmas választékú könyváruház, még eddig mindig megkaptam ott azt, amit kerestem. Nyugodtan lehet válogatni, keresgélni, nézegetni. javasolnék több lehetőséget, ahol leülve nyugodtan lehet olvasgatni.

Szűcs Istvánné Szűcs Istvánné
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
1 hasznos vélemény
2013. 09. 19. 16:59

Az élelmiszerbolton kívül igen sűrűn megfordulok a Szegedi áruházban, ahol sokat vásároltam unokáimnak. Örültek is a szebbnél-szebb ajándéknak. Elmondhatom, nincs is szebb ajándék a könyvnél, no meg az apró babaajándéknak is.

iner iner
820 értékelés
6 követő
31 plecsni
347 hasznos vélemény
2013. 06. 24. 11:55

Többször megfordulok a Nyugati környékén, amikor bemegyek a belvárosba, így ide mindig betérek, mert ilyen bőséges könyvválasztékot még talán nem is láttam sehol. Még olyan könyvekre is rátaláltam, amiket máshol hiába kerestem. Könyvrajongóknak érdemes benézni ide.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Bettu_ska Bettu_ska
610 értékelés
2 követő
28 plecsni
229 hasznos vélemény
2013. 05. 30. 18:02

Ekkora könyves boltban sem jártam még soha, sőt még olyanban se, ahol lett volna kávézó vagy mosdó. hatalmas a választék az biztos.

Márkos B. Márkos B.
30 értékelés
1 követő
7 plecsni
32 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 19:55

Ez a hely egy igazi multi-kulti. Detektoros kapu, biztonsági őr, mozgólépcső, lég kondi, kávézó, borszaküzlet, antikvárium, pince, padlás és a kettő között töméntelen lapozni való. Annyi itt az oldalszám, mint égen a csillag, a tatalom jegyzékekkel Dunát lehetne rekeszteni, csak a fülszövegekből akkora kötelet lehetne fonni, ami elér a Holdig meg vissza. Igazi betűtenger ez, és amint szétnyílik a fotocellás ajtó, magával ragadnak a hullámok. Aki nem tud úszni, az hamar megfulladhat, mert csónakot, evezőt itt bizony nem adnak. Hiába kiabál segítségért az ember a második emeleten a művészeti albumok és naptárak zátonyai között, hiába kapkodja a levegőt a legújabb DVD filmek örvényében a harmadikon, legfeljebb csak olyan szakavatott segítségre számíthat, minthogy: „várjon, megnézem a számítógépben, de hogy is írják a nevét?” Itt az életmentők, az úszómesterek maguk sem mind tudnak úszni. Ennek ellenére érdemes megmártózni az írott kultúra e négyemeletnyi tengervízében, hogy egy szép képzavarral éljek.

Zoli 74 Zoli 74
584 értékelés
10 követő
28 plecsni
329 hasznos vélemény
2013. 05. 20. 22:06

Hatalmas áruház,óriási választék,több emeleten.Ha elfáradtunk leülhetünk egy kávéra.Udvarias kiszolgálás,szakértelem.

szagnes szagnes
263 értékelés
4 követő
24 plecsni
259 hasznos vélemény
2013. 04. 27. 23:17

Az Alexandra könyvesházban még soha nem fordult elő, hogy ne tudtam volna megvásárolni az általam kinézett könyvet. Olyan előfordult, hogy éppen nem találtam meg az adott könyvet, de ilyenkor az eladók segítségére mindig rábukkantunk a keresett könyvre. A kávéházuk már csak a " hab a tortán". Ideális hely lehet az újonnan beszerzett könyvel elkezdéséhez is.

Piroseper Piroseper
20 értékelés
1 követő
6 plecsni
14 hasznos vélemény
2012. 11. 26. 13:24

Az Alexandra Könyvesház számomra nem sokban különbözik a lánc többi boltjától – amit itt kerestem, máshol is ugyanúgy megtaláltam –, talán csak személyzetet nehezebb keríteni, ha szükségünk van némi segítségre. Az első emeleten azonban van egy kávézójuk, oda mindig betérünk az olcsó forró csokiért és a teáért. Az üvegvitrinből választható sütemények elcsábítanak, de eddig minden esetben csalódnom kellett. A kiszolgálással sosem adódott problémánk, de a mosdó – mely a könyvesbolthoz tartozik – tisztasága hagyott némi kívánnivalót maga után. Olvasni is érdemes lehet beülni ide, vagy gyors megbeszélésekre is alkalmas a hely. Összességében inkább ajánlom a helyet, főleg, ha a baráti árak fontos szempontnak számítanak; a bolt pedig tényleg hozza a szokásos színvonalat.

Brü Brü
61 értékelés
7 követő
11 plecsni
51 hasznos vélemény
2012. 11. 26. 01:53

Na, itt aztán tényleg minden szinten szinte minden. Amit itt nem kapsz meg azt máshol sem. az eladók készségesen segítenek, ha eltévednél a rengetegben, de ez nem olyan könnyű, lévén ki van táblázva minden szépen módszeresen. Itt nem néznek rád furcsán, ha nekiállsz olvasni és órák múlva is csak olvasol és olvasol. Itt a könyvről szól minden. Én spéci gasztronómiai könyvet kerestem nem is magyar nyelven és csodák csodájára a kezembe nyomták. Külföldön ez alapmű, itthon sok helyen nem is hallottak róla. Itt az Alexandrában természetesen volt belőle. A házon belüli kávéházat nagyon jó ötletnek tartom, az irodalom színtere, sok esetben bölcsője és iskolája a kávéház intézménye volt. Az ötletgazdának csillagos ötös. Maga a bolt nagyon tágas, nagyon hangulatos, van lift is az idősebbeknek így nem kell lépcsőket mászniuk. A kasszánál gyorsan sorra kerülsz, még az ünnepi őrület idején is.

Szisza Szisza
29 értékelés
0 követő
8 plecsni
39 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 16:28

Az Alexandria Könyvesház a Nyugati téren az én kis mentsváram. Általában vagyok olyan peches, hogy a hőn áhított könyvet sehol sem találom meg a környezetemben, és a „B” terv mindig az, hogy akkor benézek az Alexandriába. Eddig mindig megtaláltam itt mindent, amit kerestem, még speciális, idegen nyelvű kiadásokat is. Az eladók kedvesek és felkészültek, a bolt végtelenül tiszta és rendezett. Külön piros pont és pozitívum, hogy nem csak könyvesbolt, hanem hangulatos kávézó is, ahol belelapozhatunk a kiválasztott könyvbe egy finom capuccino mellett. Egyértelműen öt csillagot kap, bármikor szívesen betérek ide.

Frank Tyrell Frank Tyrell
12 értékelés
0 követő
3 plecsni
22 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 13:51

És íme, az ország legnagyobb könyvesboltja. Igényes, nagyvilági könyvpalota, a nagy világvárosok bármelyikében el lehetne képzelni, Párizsban, Londonban, Rómában. Csak ez éppen a Nyugati pályaudvarral szemben van. Három emelet, alagsor, tele könyvekkel. És az Alexandrában gyakran van akció, főleg nyáron. Van kávézó is, sőt, bort, cd-t, dvd-t is lehet kapni. Már csak végigsétálni is érdemes, a hangulat miatt is. Fölfelé mozgólépcső visz, lefelé viszont - cselesen - nekünk kell a lépcsőházban lemennünk - ahol vitrinekben könyveket, könyvekkel kapcsolatos dolgokat láthatunk. És rendszeresen vannak itt előadások és más programok is. Igazi könyvpalota ez, mint mondtam. Az 1001 hely, amit látnod kell című listán egyértelműen szerepelnie kell.

vadvirág vadvirág
45 értékelés
0 követő
11 plecsni
46 hasznos vélemény
2012. 11. 21. 20:44

Először egy könyvben olvastam arról, hogy kávézó van a könyvesboltban. Egyszer beültem, és egy olyan könyv mellett ittam meg a capuccinomat, amelyikben több kép volt, mint szöveg, mégsem mesekönyv. Átlapoztam, és nagyon tetszett, szép volt úgy, ahogy van. Egyik szenvedélyem, hogy olvasás közben kávézzak. Még beszélgettem egy jót, akivel voltam, aztán körülnéztünk, és ismét rácsodálkoztunk a hatalmas választékra. Szeretem, hogy vannak kedvezmények, lehet a weboldalukról is rendelni. Tervezem, hogy jövök ide még előadásra (ha jól láttam, ki volt írva, hogy szokott lenni), vagy könyv dedikálásra. Az aláírás kérésnek ezt a formáját még nem próbáltam.

Sz. Emese Sz. Emese
30 értékelés
0 követő
8 plecsni
28 hasznos vélemény
2012. 11. 21. 18:30

Ha biztosra akarok menni, ez a hely a legjobb választás. Előfordult már, hogy kisebb könyvesboltban a megadott könyvcím hallatán úgy néztek rám, mintha annak létezése is csak az én fikcióm volna. Szóval a nyugati téri Alexandrában még nem találkoztam nem létező könyvvel. Ez viszont csak az egyik oldala az Alexandra-vonzalmamnak, a másik, jóval fontosabb dolog, hogy imádok elbóklászni a rengeteg könyv között, órákig is sétálgatok itt, ha van rá időm. És ha van, olvasgatni is nekiülök, mert itt azt is lehet. Szoktak lenni remek akciók is, ki lehet fogni nagyon jó könyveket. Mindig elég sokan téblábolnak itt, de aki olyan könyvimádó, mint én, úgyis csak a könyvekre fókuszál, mit számít pár kikerülendő ember…!

petruss petruss
32 értékelés
1 követő
10 plecsni
16 hasznos vélemény
2012. 11. 18. 00:00

Sok könyvesboltba be szoktam térni, online is szoktam vásárolni, de valahogy mégis van valami különleges a nyugati téri Alexandrában. Itt tényleg mindent meg lehet találni – beleértve az angol és egyéb idegen nyelvű könyveket, amiket én leginkább keresek, és amiket sok könyvesboltból egyszerűen kihagynak. Ráadásul vannak kényelmes ülőhelyek is, ezért aztán itt nem néznek rád ferde szemmel azért sem, ha leülsz egy kicsit olvasgatni. Bár az üzlet nagy, azért mégsem olyan nehéz bent tájékozódni, még akkor sem, ha éppen átrendeztek mindent, ami szerencsére ritkán történik meg. Az emeleti kávézó is szuper, az italok finomak és egyedi a hangulata is, szóval ha a közelben járok szinte mindig igyekszem időt szakítani arra, hogy befussak és körülnézzek.

BAMBUSZ BAMBUSZ
60 értékelés
2 követő
13 plecsni
51 hasznos vélemény
2012. 11. 14. 09:40

Hihetetlen, de itt, ekkora helyen is van olyan könyv, ami nincs. A művészeti albumot, ami a honlapukon fent van, a helyi erő igénybevételével sem sikerült előkeríteni, igaz, annyi itt a könyv, hogy lehet egyszerűen ott lapult egy másik mögött. Ha az nem volt meg, vettem egy üveg habzó bort így reggel 10-kor, első vásárlóként. Próbáltam szakértői véleményt kicsikarni a borosztályon dolgozó eladó fiúból, kicsit próbálkozott, aztán bevallotta, hogy fogalma sincs, nem ért hozzá. Nem csoda,végülis ez egy könyvesbolt. A pénztárnál aztán rosszul titkolva csóválták a fejüket. Próbáltam kicsinek tűnni…

Mara.Sz Mara.Sz
31 értékelés
0 követő
7 plecsni
20 hasznos vélemény
2012. 11. 14. 02:20

Óriási könyváruház, mindig a bőség zavara lesz úrrá rajtam, ha betévedek. Szellős az elrendezés, úgyhogy kényelmesen lehet nézelődni. A bolt 3 emeletes, plusz az alagsorban van egy Eldorádó hangszerüzlet. A földszinten nagyrészt újdonságok vannak és világirodalom illetve angol nyelvű könyvek. Az elsőn tematizált könyvek, a másodikon találunk tankönyveket, szótárakat is, a harmadikon pedig CD-ket. Ki vannak rakva ülőalkalmatosságok, így ha egy könyv felkeltette az érdeklődésünket, nyugodtan beleolvashatunk. Van egy kávézója, illetve egy borszaküzlet is megtalálható benne. A bejáratnál árulnak nagyon szép paperblanks és moleskine határidőnaplókat, így az mellett, hogy szinte bármilyen könyvet megtalálok az üzletben, kedvenc határidőnaplóimat is itt szoktam megvásárolni.

Kócza Attila Kócza Attila
30 értékelés
0 követő
7 plecsni
44 hasznos vélemény
2012. 11. 13. 20:07

A Nyugati téren lévő Alexandra a legnagyobb könyvesbolt a városban, az épület 5 emeletén biztos, hogy mindenki megtalálja azt a könyvet, amit keres. Elsőre talán gondot okozhat a bőség zavar, hogy a sok könyv között hirtelen nem találjuk azt a témát, amit keresünk, de semmi gond. Könnyű tájékozódni, és az eladók is segítenek. Emellett az épületben ingyen wifi és kávéző is van. A legfelső szinten zenei cd-ket és film dvd-ket találunk. Tehát rengeteg könyv van, aki esetleg adott témában keres könyvet vagy adott céllal érkezik, ez a könyvesbolt, telitalálat. A közlekedést mozgólépcső és lift is segíti. Maguk az emeletek tágasak és a könyvek jól rendezettek.

Timmi Timmi
121 értékelés
9 követő
15 plecsni
135 hasznos vélemény
2012. 11. 13. 17:26

Habár mostanában általában kevés könyvet vásárolok, és azt is inkább online, néha jól esik körbenézni egy-két nagyobb könyvesboltban is. Nos, az Alexandra abszolút ideális arra, hogy az ember kellemes környezetben sétálgatva és lépcsőzgetve felmérje az aktuális kínálatot, az újdonságokat, az akciókat, és kezébe vegye, lapozgassa egy kicsit a könyveket. Néha nagyon jó akciókat lehet kifogni náluk, egyébként sajnos, mint mindenhol máshol, elég drágák a könyvek. Az online vásárlással manapság jobban jár az ember…
A könyveken kívül karácsony környékén például nagyon szép és különleges csomagolópapírok is szoktak lenni, de érdemes megnézegetni a naptárakat is, vagy a moleskine és egyéb noteszeket, naplókat.

KVszi KVszi
20 értékelés
1 követő
7 plecsni
21 hasznos vélemény
2012. 10. 23. 13:14

Könyvvásárlás esetén mindig a nagy áruházakhoz fordulok, vagyis Libri, Alexandra. De egyre inkább hajlok az Alexandra Könyváruház felé, mert szuperül kiépítették a kávézó részt, kis székeket, ahol el lehet merülni beleolvasva egy-egy könyvbe. Cd-DVD részleg is van, ott szintén elbóklászom. Vannak akciók, szinte minden témában van könyvük és nem is kevés. A kávézóban pedig a frissen facsart gyümölcslé-mixekkel végképp megvettek engem kilóra. Órákat el tudok tölteni például a Károly körúti áruházukban.

D. Dóra D. Dóra
65 értékelés
3 követő
12 plecsni
60 hasznos vélemény
2012. 10. 22. 12:06

Az teszi számomra igazán szerethetővé ezt az áruházat, hogy nem csak azokra gondolnak, akik beszaladnak megvenni az előre kiválasztott könyvet. Való igaz: a több emeleten működő könyvesházba belépve egyből beleszédülök a hatalmas választékba és mindig kénytelen vagyok megállni böngészni egy kicsit. Ehhez pedig minden szinten kialakítottak olyan részeket, ahol kényelmesen elhelyezkedhetünk és lelkifurdalás nélkül beleolvashatunk bármilyen könyvbe. Ez nem csupán fantasztikus lehetőség, de szívet melengetően emberi hozzáállás is, hiszen akár pénzt sem kell költenünk, mégis hódolhatunk az olvasás örömének. A kávézójukban korrekt kávékat és teákat is kapunk, a személyzet pedig általában pontos, szakszerű és segítőkész. Gyakran szerveznek kulturális programokat, például irodalmi esteket is a legfelső szinten kialakított panorámateremben.