Áldás Utcai Általános Iskola

(5.0) - 1 értékelés
Cím:
1025 Budapest, Áldás u. 1.
Telefonszám:
+36-1-212-4258
Kategória:
Általános iskola

További információk


Az Áldás Utcai Általános Iskola Buda frekventált területén, 1911-12-ben épült.
Iskolánk évtizedek óta nemcsak magas színvonalú oktatást és nevelést biztosít az itt tanuló gyerekeknek, hanem a környék közösségi, kulturális életét is összefogja.

Az elmúlt években a tanári karral, a szülőkkel és tanítványainkkal közösen kialakítottuk iskolánk sajátos arculatát. Az alapképzésen túl a fejlesztést három területen indítottuk el:
§ nyelvoktatás,
§ emelt szintű matematika-oktatás,
§ művészeti, irodalmi és zenei nevelés.

Az iskola fő profilja a nyelvoktatás. Az angol nyelvet kis csoportos formában oktatjuk angol és magyar anyanyelvű nyelvtanárok vezetésével. A korai nyelvtanulás hatékonyságát élményszerű, a kreatívabb gondolkodásra építő közös művészeti és nyelvi program segíti. Cél: a tanulók gazdag képi és szóbeli kommunikációs képességének fejlesztése. Felsőbb évfolyamokban lehetőség van második nyelvként a német nyelv tanulására is.

Az oktató-nevelő munka másik eredményes területe az emelt szintű matematika-oktatás. Célunk az emelt óraszámmal az alapkészségek elmélyítése, a logikus gondolkodásra nevelés és a tehetséggondozás. A képességfejlesztést sakkoktatás, harmadik osztálytól pedig számítástechnika-informatika tantárgy segíti csoportbontásban.

Az iskola sajátos arculatának harmadik fontos eleme a művészeti-irodalmi és zenei nevelés. E területen kiemelt szerepet kap a kreativitás és az egyéni kifejezésmód fejlesztése. Ezt segíti elő a két jól felszerelt műterem.

Tanórán kívüli keretekben az egészséges életmódra nevelést, a sport, a mozgás megszerettetését alapozzuk meg. Évek óta részt veszünk az „Egészségesebb iskoláért” Nemzetközi Egészségvédő Programban. A programhoz nincs külön tanmenet, az iskola légkörének, hagyomány ápolásának, környezetének, a felnőtt-diák kapcsolatnak kell olyannak lenni, amely példaként áll az egészséges személyiség kialakulásában.

Délután a napköziben a különböző foglalkozásokon is hasznosan tölthetik a diákok a tanulási és szabadidőt (néptánc, kézműves foglalkozások, ének, hangszeres oktatás). A tanítási szünetekben változatos táborozási lehetőségek közül választhatnak tanítványaink (sítáborok, külföldre szervezett nyelvi tanulmányutak, vándortáborok, vízi- és kerékpártúrák, kézműves táborok).
Első értékelő
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
1 korábbi értékelés - Áldás Utcai Általános Iskola
AszodiPetra AszodiPetra
1 értékelés
0 követő
0 plecsni
0 hasznos vélemény
2016. 04. 23. 08:52

Az Áldás Utcai Általános Iskola idén 104 éves. Amellett, hogy régi, elég korszerű. Azoknak az embereknek ajánlom az iskolát, akik azt szeretnék, hogy gyermekük a kegkiválobb tanítási módszerek mellett fedezze fel a tanulást. Az Áldás a sportot, zenét és minden más különelgoglaltságot is támogat. Erős iskola, de az eredmény az út végén látszik. A középiskolába való felvételizésre hatalmas segítség és támogatás van, bármely tantárgyból. Az alsós évfolyamoknak
színes programokat szerveznek. Az iskolában külön foglalkozások (zongora,gitár,furulya,hegedű,kosár,karate,RSG,úszás,tennis) is vannak. A gyerekek barátságos vilàgos helyeken tanulhatnak. A portaszolgálat kora reggeltől este 9-ig működik, napközben nem lehet az épületben idegeneknek belépni. Az udvaron focipálya, kosárlabdapálya van, a kis udvaron korszerű sportpálya. Az épületben informatika terem, rajzterem és technikaterem is van. A ,,Kuckó’’ az iskola hátsó részén van. Ez egy papír-írószer bolt ami reggeltől-délutánig nyitva van.
Az iskolában reggelit, ebédet,uzsonnát is igényelhetnek, de büfé is van. A tanári mellett van egy kis könyvtár, ahonnan már elsőben is kölcsönözhetnek könyvet. A fizika-kémia előadóban felszerelt kísérleti eszközök vannak. A termek többségében iteraktív tábla van. Egy tornaterem és két kisebb tornateremben folyik a labdajátekok és a torna megismerése. A felsősök mindennapjait is színesítik a DÖK álltal kítűzött programok. Fotó-rajz pályázatok, Süti-Sütő verseny, vers délutánok, Zene délelőttök.
A további információért nézze meg a honlapot: http://www.aldassuli.gportal.hu

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
176 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés