Akácfa Söröző

(3.5) - 17 értékelés
Cím:
1074 Budapest, Dohány utca 56
Telefonszám:
+36-1-7826990
Kategória:
Söröző

További információk

Legendás HANGULAT,emlékezetes pillanatokhoz, vagy a hétköznapi SZÜRKEség SZÍNESÍTÉSÉHEZ..
LAZÍTS, DUMÁLJ, KAPCSOLJ KI!!!
A 7 ∑ napján...haverok, CSAJOK, PASIK, zene, ital-AKCIÓK, csocsó, léghoki, flipper, TV és kivetítőn sportmeccsek..
kEDveS, ViDáM személyzet!!
Első értékelő
Parkolás: Környéken
Elfogad bankkártyát? Igen
Kutyabarát hely? Igen
Ingyen WiFi Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
17 korábbi értékelés - Akácfa Söröző
Hohner Vivien Hohner Vivien
1 értékelés
0 követő
0 plecsni
0 hasznos vélemény
2015. 02. 11. 20:53

Az egyik leghangulatosabb beülős hely a belvárosban! Van elég hely mindenkinek, mivel két szintes. Ha előre lefoglalsz egy asztalt (amit akár a facebookon is megtehetsz) , nem áll fent annak a veszélye, hogy esetleg egy 10 fős társasággal ne legyen helyetek! Mindig szól a zene, 2 bárpult van, normális a wc, van csocsó, közel van a metró és a villamos... Kell ennél jobb hely? :)

P.Nóra P.Nóra
10 értékelés
1 követő
3 plecsni
22 hasznos vélemény
2013. 12. 19. 21:40

Egyetemi éveim alatt tulajdonképpen egész sokat jártam ide. Azóta már sokszor túl öregnek érzem magam a helyhez, mert hát ma nagyrészt a "csóró" egyetemisták járnak ide:D
Mindig újítanak rajta valamit, egy kis bővítés itt, egy pincehelyiség ott, új burkolat új stílus...
Ha olcsón akarunk inni, néha benézünk, csábító az 500 Ft-os csapolt búzasör is, mást nem is szoktam kérni ilyenkor. De hosszú időt nem szívesen töltök el, mert tényleg nagyon nem az én világom már ez a közönség.

K. Roland K. Roland
2 értékelés
0 követő
1 plecsni
0 hasznos vélemény
2013. 11. 25. 13:12

Nagyon kellemes kis beülős pub. Baráti társaságoknak esti beszélgetéshez vagy buli előtti alapozáshoz is egyaránt kiváló. A kiszolgálás nagyon kulturáltan történik. Érdemes megkóstolni a maci fröccsöt vagy a shrek-et. Aki teheti nézze meg és töltsön el egy kellemes estét barátaival. Könnyen megközelíthető és könnyen ellehet jutni Budapest más részeire is innen, ha valakinek szórakozni támadna kedve a sok elfogyasztott alkoholos ital után.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
176 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
M. Patrick M. Patrick
49 értékelés
1 követő
8 plecsni
66 hasznos vélemény
2012. 10. 24. 16:11

Tény, hogy központi helyen található, de szerintem ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy jó is. Amikor beléptünk a helyre, az a tipikus késdobáló érzés lett úrrá rajtunk az alapján, ami a szemünk elé tárult, és amit később tapasztaltunk. Az árak alacsonyak és ezzel együtt a minőség is. Borzasztó a kiszolgálás, gorombák a pultosok és az ember úgy érzi, még ő tesz szívességet, mikor kér valamit a pultnál. A berendezés lepukkant, csoda, hogy a padok még elbírják a vendégeket. A környéknek köszönhetően érthető, hogy szükség van beengedő emberekre, de gondolom, mondanom sem kell, hogy ők sem kedvességükről híresek.

Zoli 74 Zoli 74
584 értékelés
10 követő
28 plecsni
322 hasznos vélemény
2013. 05. 30. 22:41

Nagy múltú szórakozóhely.Főleg törzsvendégek járnak ide.Szinte mindig telt házas,főleg nyáron és hétvégén.

Schuckcs Schuckcs
5 értékelés
2 követő
2 plecsni
4 hasznos vélemény
2013. 03. 27. 17:54

Nagyon szeretem azokat a helyeket, ahol nagy a nyüzsgés, sokan fordulnak meg egy-egy este, de ez már néha túlzás. Az a tömegnyomor, amibe párszor már belefutottam az Akácfában, számomra rontotta az este hangulatát. Ezt leszámítva a hely nagyon jó, az árak is barátiak. A pincerész, ami kialakításra került nagyban megkönnyíti a helyhez jutást, mert hál’ Istennek, a bővítés ellenére az emberek még mindig inkább a fenti részt támadják meg első körben.

Panna0012 Panna0012
22 értékelés
0 követő
6 plecsni
18 hasznos vélemény
2012. 11. 26. 21:53

Budapest egyik posztkulturális kocsmája. Itt békében keverednek a különböző korosztályok és társadalmi rétegek. Mindenki kellemesen felkészülhet az esti bulira, végig izgulhatja a nagy rangadókat a kifüggesztett plazmatévéken keresztül, vagy egyszerűen csak összegyűlhet rég nem látott barátaival pár ital erejéig.
Sokak törzshelyévé vált az Akácfa söröző, mivel elérhető árakat kínálnak és város szívében helyezkedik el, ahol rengeteg egyetemista lakik albérletben vagy épp kollégiumban. Azonban népszerűségének köszönhetően minden nap zsúfolásig megtelik, így talán érdemes egy B-tervvel is készülni. De épp a tömeg adja a söröző utánozhatatlan hangulatát, így az ismerkedni vágyó fiataloknak kifejezetten imponáló és attraktív lehet.

béréka béréka
30 értékelés
1 követő
11 plecsni
42 hasznos vélemény
2012. 11. 26. 18:21

Az Akácfa egy már-már kultikussá váló, igazi kocsma a hasonló nevű utcában, tehát meglehetősen központi helyen, a Blaha Lujza térnél. Részben ennek köszönhető, hogy folyamatosan tele van. Részben pedig a tudatos profilváltásnak, ugyanis ez a hely 4-5 éve még igazi talponálló volt, ahol kétes kinézetű egyének iszogattak és intézték kétes ügyleteiket. Ma már egyetemisták és főiskolások, illetve még fiatalabbak töltik meg a pincével együtt immár kétszintes kocsmát. És a harmadik ok, amiért tényleg alig lehet helyet találni, az pedig az italok szemérmetlenül olcsó ára. Mindezen okok miatt a tömeg már-már a kezelhetetlenségig fajul egy-egy hétvégi este alkalmával. De a felsorolt jellemzők amilyen taszítóak, olyannyira vonzóak is lehetnek. Hangos, zűrzavaros, olcsóáras, igazi kocsma.

Ági25 Ági25
30 értékelés
1 követő
8 plecsni
17 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 18:21

Mint minden belvárosi söröző, főleg a Blaha Lujza téren, hétvégén mindig tömve van, alig lehet megmozdulni. A hely nagy előnye, hogy pince helysége is van, így több szórakozni vágyó embert tud befogadni. A pincehelység igen kellemes egy bulihoz, születésnap megünnepléséhez – mivel ki is lehet bérelni – vagy csak egy kis iszogatáshoz beszélgetéssel párosulva, bár a zene talán zavaró lehet ilyen esetben. Lent ugyanúgy lehet vásárolni italt, mint fent és a mellékhelység is ugyanúgy van lent, mint fent. Mintha két külön helység lenne, mégis egy. Különbség, hogy fent kicsit nagyobb a nyüzsgés, az utcáról folyamatosan betérő emberek végett. Lent viszont óriási partit lehet csapni barátainkkal és ismerőseinkkel, főleg ha kibéreljük az egész pincehelységet. Viszont ajánlatos vastag pénztárcával elindulni.

kofalvid kofalvid
31 értékelés
0 követő
8 plecsni
54 hasznos vélemény
2012. 11. 20. 12:51

Elég központi hely lett ez a budapesti kocsmavilágban. Még azelőtt jártam ide sokat, mielőtt „pubosították”. Régen konkréten akármikor ültünk be nyerőgépező nyugdíjasoké volt a hely, viszont az árak, és a kiszolgálás már akkor is rendben volt. Utóbbi máig is megmaradt, viszont azóta felújították, és egy nyugodtabb, beülős helyet csináltak belőle. Ennek az egyik eredménye, hogy a vendégkör változott, pozitív irányba, viszont mivel központi hely lett, szinte minden este tömve van. Azért azt mondom, aki teheti, és befér nézzen be egy körre!

Timmi Timmi
121 értékelés
9 követő
15 plecsni
132 hasznos vélemény
2012. 11. 17. 22:05

Volt egy időszak, még nagyon régen, a felújítás előtt, mikor kétes kinézetű idősödő egyénekkel volt tele a hely már délben, sosem volt túl bizalomgerjesztő a közeg így az utcáról bekukkantva. Majd láss csodát, hirtelen elindult az Akácfa története, és szépen lassan a város egyik éjszakai központjává vált. A felújítás után kicsivel nagyon szuper volt a hely: kellő mennyiségű ember, olcsó árak, egyetemista arcok. Az ezutáni állapotokat viszont sajnos leginkább egy konzervdobozhoz hasonlítanám. Levegőt nem lehet venni, annyian vannak. Lehet, hogy sok jó ember kis helyen is elfér, na de ami az Akácfában van esténként, az azért mégiscsak túlzás. Legutóbb, azt hiszem körülbelül 15 percet töltöttem ott, barátok miatt, amolyan „najó, ha ragaszkodtok hozzá” típusú beszélgetés végeredményeként. Asztalt pont sikerült szereznünk, de amint leültem, négyen az arcomba lógtak, a kabátom már félig földön, és persze az óriási hangzavar. Kár, hogy ide jutott a hely, úgy látszik, túl jól indult, hogy igaz legyen.

V. Melinda V. Melinda
30 értékelés
0 követő
8 plecsni
23 hasznos vélemény
2012. 11. 17. 21:38

Az Akácfa neve mára már egybe forrt számomra a nagy ivászatokkal, és a kedvenc Maci fröccsömet is itt készítik, így az egyik kedvenc kocsmámnak mondanám. Azért is nagyon szeretem, mert ide pólóban és tornacipőben is bemehet az ember, nem kell pláza párducoktól tartani :), egy hosszú melós nap után, vagy épp a vizsgaidőszakban, mindig nyitva vár minket.
Bár nem egy elit hely, a hangulata sajátos, főleg a kis belső résznek, ahova egy társaság bekucorodhat, és eltölthetnek pár órát. A zene is elég jó, változatosnak és hangosnak mondanám, így az Akácfa nem nagyon beszélgetésre, mind inkább alapozásra tökéletes.
Nagy bulik előtt sokszor szoktunk megfordulni itt, mivel elég központi helyen van, és valljuk be, az árak verhetetlenek.

Réka Réka
56 értékelés
2 követő
12 plecsni
70 hasznos vélemény
2012. 11. 17. 14:11

Az Akácfa sörözőben mindig rengetegen vannak, legyen akár hétköznap, akár hétvége, a hely mindig tömve van, legtöbbször fiatalokkal, hiszen nagyon olcsók az italok, és valami italakció szinte mindig van. Ha szeretnénk leülni, mindenképpen foglaltassunk asztalt, vagy érkezzünk időben, mert később már esélytelen lesz az, hogy valahova letegyük az italunkat. A pultosok profik, igaz nem mindig kedvesek, de nagyon ritkán kell várnunk 5-6 percnél tovább. A hely maga nem egy Moulin Rouge, de arra tökéletes, hogy nyáron egy hideg sört, télen pedig egy meleg forralt bort elfogyasszunk a barátaink társaságában.

Gina Gina
57 értékelés
1 követő
11 plecsni
58 hasznos vélemény
2012. 11. 13. 16:35

Nem hétköznapi az a hatalmas nyüzsgés, ami az Akácfa Sörözőben uralkodik, a tömeg alapján minimum fél Budapest ide jár berúgni- és nem csak hétvégén. Baráti csocsóbajnokságok rendezésére, vagy buli előtti alkoholizálás céljára teljesen ideális, hiszen hatalmas az italkínálat. A pultosok nem riadnak meg a hömpölygő emberáradattól, nagyon serényen dolgoznak, tehát sosem torlódik fel nagy sor. Nincs nagy drágaság sem, sőt, lazán verik a belváros összes kocsmájának árait. A hamisítatlan, hangos és zsúfolt kocsmafíling miatt nyugis baráti beszélgetésekre gyakorlatilag alkalmatlan a hely. Ja, és mindenképp érdemes asztalt foglalni.

Milán Milán
42 értékelés
4 követő
10 plecsni
89 hasznos vélemény
2012. 10. 23. 23:25

Ha egy hangulatos és olcsó kocsmát keresünk, akkor az Akácfa sörözőt nekünk találták ki. A hetedik kerületben lévő szórakozóhely különböző italok széles választékával kínálnak minket. Nekem személyes kedvencem a „Maci fröccs” névre hallgató finomság, mely málna szörp és természetesen fröccs keverékéből áll. Vagy a „Shrek”, amelyet kivi szörpből készítenek. Mivel a kocsma pince résszel is rendelkezik, így bőven van férőhely is, de nem árt időben érkezni, ha biztos ülőhelyet szeretnénk. A megközelíthetőség további előny, hiszen a Blahától csak 5 perc sétára van. Ha megéheznénk, akkor egy non-stop török gyorsétterem is várja az arra látogatókat, ahol mennyei gyrost készítenek. Csak ajánlani tudom!

pirieszti pirieszti
58 értékelés
0 követő
14 plecsni
71 hasznos vélemény
2012. 10. 19. 12:49

A Blahától 2 percre található, és az éjszakai élet egyik uralkodó kocsmája. Minden este pörgés és nyüzsgés van. Biztos összefutsz néhány régi jó ismerőssel és baráttal. Mi ez? Ez nem más, mint: az Akácfa söröző. Érdemes asztalt foglalni, ha társasággal mentek, hiszen általában tele van ez a hangulatos söröző. Áraik miatt abszolút diák barátnak mondható, és ha már lent vagy akkor próbáld ki specialitásukat a zöld színű Shrek-et. Ez tulajdonképpen a 21. századi maci fröccs. Nincsen nagy sor, a kiszolgálás pedig gyorsan és könnyen megy. Ha pedig még ez sem győzött meg akkor a csocsó asztalok és meccsek miatt érdemes lejönni. A haverokat bármikor megverheted egy jó csocsó party-ban.