400 Bár

(4.0) - 16 értékelés
Cím:
1075 Budapest, Kazinczy utca 52.
Telefonszám:
+36-20-7760765
Kategória:
Reggelizőhely, Pub, Mediterrán étterem

További információk

400 ott ahol az üzleti belváros találkozik a zsidó negyeddel. Tökéletes hely üzleti megbeszéléshez, családi összejövetelekhez (privát party lebonyolítását is vállalják), bulikhoz, borozós barátos beszélgetéshez vagy akár randihoz is. Nappal étteremként este pedig inkább bulizó helyként funkcionál. Nyáron kerthelyiség is üzemel, szabadtéri grillezéseken, utcai ökörsütésen is részt vehetünk.

Ételeik mediterrán jellegűek, a szerb konyha remekeivel is megismerkedhetünk, hétköznap ebédidőben lehetőségünk van a kedvező áru 2 féle napi menüből választani, melyet a facebook oldalukra folyamatosan minden nap kitesznek.

Kortárs festőknek, fotósoknak, képzőművészeknek előzetes megbeszélés alapján lehetőséget nyújtanak alkotásaik bemutatására.

Közeli tömegközlekedési eszközök: M1, M3, 105 busz.
Első értékelő
Megnyitás
1970
Fizetési módok: Készpénz, MasterCard, Visa
Parkolás: Fizetős parkolóház, Utcán, pénzért
Elfogad bankkártyát? Igen
Kutyabarát hely? Igen
Akadálymentesített? Igen
Ingyen WiFi Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
16 korábbi értékelés - 400 Bár
Gemelos Gemelos
593 értékelés
4 követő
26 plecsni
190 hasznos vélemény
2013. 06. 30. 09:14

Óriási hely, de nagyon felkapott lehet, mert mikor mi mentünk nagyon nagy volt a zsúfoltság, talán ennek tudható be, hogy a kiszolgálás nem a legjobb, nem lesz a kedvenc helyem.

RolandK RolandK
31 értékelés
4 követő
8 plecsni
30 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 19:27

A "Négyszázas" jó példa, hogy ha az ember a VII. kerületben mászkál este a haverokkal, nem kell feltétlenül romkocsmákban gondolkodni. A Kazinczy utcai szórakozóhely az egyik legforgalmasabb szakaszon van, mégsem túl zsúfolt általában, az üvegfalakon keresztül pedig gyakran láthatunk meg ismerősöket. Ehhez kapcsolódóan az enteriőr is a fiatalos, mozgalmas vonalon mozog, szellős az egész, a kiszolgálás is hozza az elvárható szintet és sebességet. Külföldiekkel ismerkedni meg pláne kitűnő lehetőség, akik nem favorizálják annyira a kocsmákat, rendszerint itt kötnek ki, ha nem akarnak messzire gyalogolni.

tavsan tavsan
31 értékelés
1 követő
7 plecsni
20 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 17:21

Szégyen vagy sem, évekig Pesten éltem, mire először hallottam a 400-ról. Barátaim, ismerőseim persze áhítattal ejtették ki a nevét, és mesélték, micsoda étel-ital választékuk van, és mennyire jó hangulatú, kellemes hely. No meg micsoda összejövetelek vannak, voltak már itt, amiről én ezek szerint lemaradtam. Na, egyszer el is vetődtem ide velük, de annyira sokan voltak, és olyan lassú volt a kiszolgálás, hogy igazából engem nem nyert meg a hely. Másodszor egy átmulatott éjszaka egyik állomásaként ejtettük útba, de akkor meg azért nem születtek róla újabb emlékeim, mert mire megrendeltük a borunkat, szóltak, hogy záróra van, úgyhogy elég gyorsan kellett meginnunk. Hát, remélem, a harmadik találkozás több jó élményt tartogat majd.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Gardedám Gardedám
30 értékelés
4 követő
9 plecsni
35 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 13:50

Számomra a négyszázhoz nagy baráti regatheringek emléke fűződik: mikor egyik ismerősöm Hollandiába ment itt búcsúztattuk, ha a másik Németországból jött haza, itt volt a welcome bulija - így amikor hazaköltöztem Párizsból, a koccintás persze a csetiri-dvejszetben kezdődött. Sokan írták, hogy lassú a kiszolgálás, teljesen jogosan. Tény, hogy nagy a tömeg, de azért ennyire nem, más helyen is meg tudják oldani feleannyi idő alatt, hogy ne haljunk szomjan. Az ételeik nagyon finomak és bőségesek, tényleg megérik az árukat. Egyszer viszont mást hoztak ki, mint amit rendeltem, de nem volt nagy baj, finom volt az is:). A falakat sokszor ízlésesen elhelyezett festmények vagy installációk díszítik, ami nagy piros pont. Az elhelyezkedése nem is lehetne tökéletesebb, minden hely egy apró köpésre van csak innen. Azonban hétvégente (legfőképp nyáron) nagyon megtelik, már este hatkor lehetetlen asztalt foglalni (előbb meg nem lehet, mert nincsenek nagyon bent). Az italválaszték nagyon a helyén van és késő éjjel sok őrült mókázás fölött elnéznek a lassú, de kedves pultosok.

Réka Réka
56 értékelés
2 követő
12 plecsni
70 hasznos vélemény
2012. 11. 19. 18:24

Budapestről mindig azt hallani, legalább is a budapesti szórakozóhelyekről, hogy nagyon zsúfoltak, de a 400 hatalmas térrel rendelkezik, igy nem kell attól félnünk, hogy nem fogunk elférni. A kiszolgálás tényleg nem a legjobb, nagyon sokat vártam arra, hogy kiadják az italom. Nem lett a kedvenc helyem, de ha ide megyünk nagyobb társasággal, akkor nem fogok ellenkezni. Viszont valaki majd kikérheti az italom, amelyből szerencsére nagy a választék!

Franyo Franyo
60 értékelés
2 követő
13 plecsni
20 hasznos vélemény
2012. 11. 17. 23:10

A nagy tér sok esetben előnyös, de az én személyes tapasztalom nem osztja ezt az elvet. Ugyan, csak néhányszor látogattam meg a 400-at, mert hajtott a kíváncsiság, a helyen a sétálás alapkövetelmény. Kis áldozat ez, amit számtalan más pozitív körülmény ellensúlyoz. A környéken egyébként számos hasonló státuszú beülős található, így ez is rajta volt a listán. Az italra nem lehet panaszom, ahogyan az ételekre sem. A hely első tesztelése a délelőtti órákban történt, így egy finom omlettre természetesen vevő voltam, és nem kellett csalódnom. Persze, mondhatnánk, hogy egy omlett nem nagy munka, de az odafigyelés mindenképpen érződött egy ilyen egyszerű étel kapcsán is. Emellett pedig nagyon jól esett, hogy annak ellenére, hogy szinte reggel volt még, a kiszolgáló személyzet úgy bánt velem, mint egy VIP vendéggel. Jó szokásukat pedig a késő esti órákig megtartották.

Cs.Tímea Cs.Tímea
124 értékelés
16 követő
19 plecsni
171 hasznos vélemény
2012. 11. 16. 19:22

Eddig még csak egyszer voltam itt. Benéztünk a barátommal. Elég körülményes volt a rendelés. A pult egyik oldalán nem szolgáltak ki, de nem volt egyértelmű, hogy a másikon ki fognak. Így kissé tétlenül álltunk. Majd a bárpultnál ücsörgők masszív falán át végül sikerült rendelni. Bort szerettünk volna kérni. Számomra meglepő volt, hogy a pultos azt javasolta, hogy ne azt igyuk, amit kértünk, hanem mást. Szerinte az nem jó. Ez pozitív volt, hogy egy „nem kifejezetten borozóban” a pultos ért a borokhoz és ajánlani tud valamit. Azért az is benne lehetett a pakliban, hogy amiket ajánlott, mind drágábbak voltak. Egyébként engem nem fogott meg a hely. Túl nagy a tér, és szerintem nincs igazán hangulata.

eszterga eszterga
30 értékelés
2 követő
10 plecsni
26 hasznos vélemény
2012. 11. 10. 17:17

Emlékezetes volt a szerb szilveszter és további más születésnapi összejövetelek is, nagyobb társaságokkal. Nyáron a kinti rész nagyon hangulatos, jó, hogy megcsinálták ilyen igényesre és szépre. A konyha rettentően el van találva, a fűszeres szerb ételektől a magyarosabb lakomákig (+reggelik!) terjed a skála. Sörökből, borokból és rövid italokból sincs hiány, a kedves pultosok pedig tényleg megkönnyítik az ember dolgát! Ide betérhetünk egy buli előtti felvezetésre, de akár az est fénypontjaként is tekinthetünk a 400-ra. Hétvégén hajnalig nyitva, tehát aggodalomra semmi ok. A környező utcák dugig vannak a jobbnál jobb helyekkel, így ha a társaság nagyobb része még elcseverészne a 400-ban, mi bátran körbenézhetünk - 100 méteren belül hatalmas a választék.

Timmi Timmi
121 értékelés
9 követő
15 plecsni
135 hasznos vélemény
2012. 10. 22. 23:33

Egy Kistehén Minimal koncertre látogattunk el a 400-ba, még valamikor tavasszal. Tetszett, hogy ilyen nagy a tér, és a design is határozottan csinos; a mintás falak, a vörös és fekete, meg a kortárs képek a falon. Nem mindennapi ételeket lehet felfedezni étlapján, van jó pár szerb különlegesség is, bár még nem kóstoltam őket. Ezen kívül reggeli is kapható náluk, ebédre pedig menüvel szolgálnak.
Sok turista téved be ide, fesztelenül csacsorásznak tányérjaik felett, de ha nem hallod tőlük a koncertet, nyugodtan közelebb húzhatod a székedet a színpadnak nevezett emelvényhez, és egészen családias lesz így a hangulat.

myrthill myrthill
27 értékelés
1 követő
7 plecsni
47 hasznos vélemény
2012. 10. 22. 20:33

Rendeztünk már itt meglepetés szülinapi bulit és egyszerű „csajos estét”, de hoztam már ide ebédelni a szüleimet is. Szóval a hely sokszínű, finom italokat és ételeket (napi menü 890!) kínál, van hely bőven kint és bent is, viszont a kiszolgálás nem mindig pörög kellőképpen, valószínűleg pont amiatt, hogy hamar kinőtték magukat és sokszor tényleg fullon van minden asztal, amit nem lehet bírni. A falon mindig cserélődő festményeket én kifejezetten szeretem, viszont a zene néha elég egysíkú és kicsit hangos is... Ettől függetlenül tökéletes egy késő délutáni borozásra vagy akár tanulásra/munkára/meetingre is amikor nincsenek annyian, de túl későn én például már nem szívesen megyek, mert 11 után csak a pultnál lehet rendelni, ahova sokszor odaférni is igazi kihívás.

myrthill myrthill
27 értékelés
1 követő
7 plecsni
47 hasznos vélemény
2012. 10. 21. 19:18

Rendeztünk már itt meglepetés szülinapi bulit és egyszerű „csajos estét”, de hoztam már ide ebédelni a szüleimet is. Szóval a hely sokszínű, finom italokat és ételeket (napi menü 890!) kínál, van hely bőven kint és bent is, viszont a kiszolgálás nem mindig pörög kellőképpen, valószínűleg pont amiatt, hogy hamar kinőtték magukat és sokszor tényleg fullon van minden asztal, amit nem lehet bírni. A falon mindig cserélődő festményeket én kifejezetten szeretem, viszont a zene néha elég egysíkú és kicsit hangos is... Ettől függetlenül tökéletes egy késő délutáni borozásra vagy akár tanulásra/munkára/meetingre is amikor nincsenek annyian, de túl későn én például már nem szívesen megyek, mert 11 után csak a pultnál lehet rendelni, ahova sokszor odaférni is igazi kihívás.

BAMBUSZ BAMBUSZ
60 értékelés
2 követő
13 plecsni
51 hasznos vélemény
2012. 10. 11. 14:52

Jó helyen van, egy kupacban a többivel, viszont nagyobb belső térrel, így alternatíva lehet, ha máshol nincs hely. Az ételek finomak, a Quesadilla különösen és az előételek is, de vannak itt komolyabb szerb fogások is. A teraszt kint nagyon szeretem, kellemes itt ücsörögni, viszont a benti félhomályban a bútorok koszos-kopottak, itt olyan nyomasztó a hangulat. Üdébbnek, fiatalosabbnak, és talán tisztábbnak is kéne lennie. Amikor pedig éjfélféle rendelni már csak a pultnál lehet, a kiszolgálás belátható időn belül már bizonytalanná válik.

krix krix
31 értékelés
1 követő
7 plecsni
46 hasznos vélemény
2012. 10. 08. 10:04

A 400 az egyik kedvenc helyem, azért mert nemcsak méretileg óriási (mind a terasz, mind a belső rész). A megvilágítás tök hangulatos este, mégsem érzed azt, hogy alig látsz valamit. Ugyanez a helyzet a zenével: hallhatóan szólnak az én ízlésemnek kedvező, egészen bulis zenék, de nem zavaró, ha beszélgetni akarsz. És ami nekem külön öröm, hogy a 400 azon helyek egyike, ahol lehet Soproni sört kapni. Persze egyéb más finomság is szerepel az étel/itallapon, úgyhogy van miből válogatni. Az egyetlen, amit nem értek, miért van így, hogy a pincérek este 11 után nem járnak ki az asztalok rendelést felvenni, a pultnál kell kérni. Nem annyira zavaró dolog ez, hiszen, ha sokan vannak, az ember a gyorsaság kedvéért amúgy is odafárad. Viszont akár egész éjszaka lehet itt pörögni, mert hajnalig nyitva vannak hétköznap is.

Jób Noémi Jób Noémi
19 értékelés
1 követő
0 plecsni
4 hasznos vélemény
2017. 06. 12. 16:29

Elég rossz volt a kiszolgálás és a zenétől alig lehetett bezélgetni.

Vendég felhasználó Vendég
2012. 10. 19. 20:58

Tuti randi hely.